Velkommen til Barnas Rett barnehage

Barnas Rett barnehage er en privat barnehage som har vært i drift siden 1982. Barnehagen har gjennom disse årene hatt ulike tilholdssteder i Ottestad, og i august 2004 flyttet vi inn i helt nye lokaler.

Barnas Rett barnehage ligger på Åkershagan i Ottestad, Stange kommune. Barnehagen ligger i flotte naturomgivelser, med Ottestadstien og Mjøsa som nærmeste nabo.

• Vi har et stort og kupert uteområde, som innbyr til variert aktivitet. Innenfor gjerdene har vi husker, sklier, hinderløype, taubane, sykkelsti og sandkasser. Vi har et mindre område der de minste kan leke i litt roligere omgivelser ved behov. På vinteren har vi egen ake-/skibakke som er mye brukt, og vi har kombinert ballbinge/skøytebane.
  • Vi har egen hytte inne på barnehagens område. Dette er Maurtuas (utegruppa) faste tilholdssted, og brukes også av andre avdelinger til bålfrokoster, samlinger osv. Vi har også en gapahuk med bålplass.
  • Rett på utsiden av gjerdet har vi flotte turmuligheter. Ottestadstien, vår nærskog, byr på spennende turmuligheter. Der har vi sett spor etter både mus og rev. Vi fantaserer gjerne om at vi hører og ser noen andre dyr der også, som en Gruffalo, eller en drage... :) På våren er det nydelig med massevis av hvitveis i skogen -og vi tar gjerne med matpakka vår dit. Litt lenger ned har vi Mjøsa. Der kan vi kose oss med å kaste steiner i vannet, eller prøve fiskelykken, og studere dyrelivet i vannkanten. Vi har vår egen båt som vi titt og ofte drar på tur med.
  • Det er mange lekeplasser i nærområdet som vi kan gå turer til. Vi har også Utvandrermuseet og Utvandrekirka som vi besøke.
  • Vi har gangavstand til bussholdeplasser, og bruker noen ganger bybuss for å komme oss på litt lengre turer. Vi bruker også innleid buss og maxi-taxi hvis vi ønsker å dra på eventyr lengre unna barnehagen.

Visjonen vår "Barneskritt, hvor går du hen? Vi blir med!" gjenspeier det som er aller viktigst for oss, og vi skal møte barna med disse verdiene:

• TRYGGHET - OMSORG -ANERKJENNELSE
  • LIVSMESTRING - TA VARE PÅ BARNDOMMENS EGENVERDI
  • RESPEKT OG VERDIGHET
  • ENGASJEMENT - TILSTEDEVÆRELSE - MEDVIRKNING

HJERTELIG VELKOMMEN FOR Å TA EN TITT PÅ BARNEHAGEN VÅR!