Uteliv og uteopplevelser

Utegruppa vår heter Maurtua, og akkurat som maur, myldrer vi rundt i skogen på oppdagelsesferd! Vi har spennende og lærerikte dager sammen, og koser oss veldig både i hytta og lavvoen vår. Vi lager mye mat på bål, og vi bruker naturen som læringsarena i alle årstider.

Barnehagen har en egen utegruppe for barna på Rødhette og Tyrihans (storbarnsavdelingene) som heter Maurtua. I en 3-delt rullering er barna på utegruppe hver 3. uke, enten på Marihøna, Tusenbeinet eller Lille Bille. De øvrige ukene er barna inne på avdeling sammen med sin gruppe. De største på småbarnsavdelingene "øver" på å være på utegruppe 1 dag i uka siste del av barnehageåret.

På Maurtua starter dagen i hytta vår, med stemningsfull bålfrokost. Det er stas å tusle ned i hytta med sekken fylt av deilig frokost og en termos med godt drikke - da kan vi kose oss lenge med frokosten!

Senere på dagen drar Maurtua på oppdagelsesferd i vårt flotte nærmiljø. Maurtua følger årstidenes forandringer i naturen, og har samtidig tidsavgrensede opplegg ute i barnehagen og i skogen. Snekring, spikking, observasjon av fuglekasser, grønnsakshage, miljøvern, pilking, matlaging på bål, skogsdyr, spor og sportegn. Vi vektlegger at barna skal få komme med innspill og tanker da vi er ute på tur, noe som gjenspeiler visjonen vår: "Barneskritt, hvor går du hen? Vi blir med!" Og vi blir med.. Under en stein, over en grein, på en stubbe og gjennom en busk.. Tenk så mye spennende vi finner da vi ikke har det travelt! :)