Aldersinndelte grupper hver onsdag

Hver onsdag deles barna inn i grupper etter alder. Alle barna får utfordringer og opplevelser tilpasset sin alder. Noen grupper møtes på tvers av avdelinger, mens noen grupper deles inn på avdelingen.

KNØTTENE:

De aller minste barna i barnehagen (2016-barna). Her er kos og nærhet i høysetet. Vi
leker og koser oss ute eller inne, uten noe fastsatt program. Det er spennende å bli kjent med de minste fra naboavdelingen.

GREVLINGENE:

De største barna fra Veslefrikk og Askeladden (2015-barna). Gruppen har aktiviteter både inne og ute. De er på små turer og lange turer, har formingsaktiviteter, samlingsstunder og mye annet gøy. Vi fokuserer på selvstendighetstrening, og forbereder barna til å komme på stor avdeling.

KRÅKEBARNA:

Dette er for 3- og 4- åringene på Rødhette og Tyrihans. Barna deles inn avdelingsvis. Vi legger vekt på blant annet dette: formingsaktiviteter, lekegrupper for å styrke vennskap og lekekompetanse, turer i nærmiljøet, matlaging ute og inne, selvstendighetstrening og temaopplegg i mindre grupper.

RØVERGRUPPE:

Røvergruppa er for de eldste barna i barnehagen. Det blir lagt opp et opplegg som er spesielt tilpasset deres aldersgruppe, basert på Rammeplan for barnehagen og Stange kommunes plan for overgang fra barnehage til skole; "Elle Melle til ABC". Røvergruppa skal være noe ekstra som gir gode opplevelser siste året i barnehagen! Vi jobber med språkstimulering, tall, former, mål og enkle matematikkbegreper, selvstendighetstrening, sosial kompetanse, høflighet og folkeskikk, fysisk fostring... Opplevelser i bøtter og spann!